preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sveti Filip i Jakov

Login
Sigurno na internetu

POVEZNICE NA SADRŽAJ

        BROŠURA

Projekti

BROŠURA ZA RODITELJE

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Što najviše voliš jesti za marendu?
VREMENSKA PROGNOZA

vremenska prognoza

Arhiva dokumenata
Školski list 2021/2022

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID”

Osigurajmo obrok

Upisi u prvi razred

 

Popis udžbenika

Popis udžbenika za školsku godinu 2021./2022. možete pronaći u prilogu ispod

NATJECANJA
ŠKOLSKE NOVINE

ŠKOLSKO ZVONO

DABAR

UČENIČKA ZADRUGA

Učenička zadruga "Đardin"

UČILICA

Radio igra
SURADNICI U UČENJU

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ruksak pun kulture u PO Raštane Donje
Autor: Zorica Pedisić-Rota, 20. 6. 2022.

     „Muzički biennale Zagreb“ festival je  suvremene glazbe. To je glazba koja istražuje nove zvukove i glazbene ideje, glazba koja surađuje s drugim umjetnostima kako bi stvorila nove načine na koje možemo sami uživati u zvuku, ali i koja nam ponekad omogućava da i sami sudjelujemo u njezinu stvaranju. Edukativnu radionicu „Ruksak pun kulture“ u PO Raštane Donje odradile su gošće Nina Čalopek i Lucija Stanojević.


Na radionici su sudjelovali svi učenici PO Raštane Donje i razredne učiteljice Cvita Poljak, Ivana Pedisić i Matea Pirović.

Program je počeo u 9 i 30, a završio u 12 sati. Sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela. Na samom početku pogledali smo dugometražni film koji nas je uveo u teoriju glazbe. Ponovili smo što je zvuk, što je ton i note. Nakon filma učenici su odgovarali na postavljena pitanja i aktivno sudjelovali u razradi. Vrhunac njihovog uzbuđenja je ipak bio praktični dio. Za radionicu su koristili pernice, škare, ljepljive trake, prazne čepove od flomastera i papirnate role toaletnog papira. Neposredno prije, učenici su uz pomoć voditeljice stvorili partiture. Dobili su naputak kako ustvari stvoriti svoj glazbeni instrument. Djeca su odmah s uzbuđenjem krenula na posao. Tijekom radionice međusobno su pjevali i pomagali jedan drugome. Bili su ponosni na svoje izrađene instrumente koje su izradili. Na kraju su učenicima podijeljene brošure „Moja prva partitura“. Zajednički su se fotografirali i skupa s razrednim učiteljicama pokazali veliko zadovoljstvo i sreću.   Zahvaljujemo se voditeljicama ove edukativne radionice –  Nini Čalopek i Luciji Stanojević. Isto tako i našoj ravnateljici škole, Gordani Kurtov koja je omogućila da se ovako lijepa edukativna radionica ostvari.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju