2019-12-20 16:23:45

Večer matematike

VEČER MATEMATIKE

 

 

    Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Događanje organizira Hrvatsko matematičko društvo uz potporu MZO-a RH.

 

Ove godine okupili smo se 12. prosinca, u popodnevnim satima, uz glazbu, lampice i finu hranu…, igrali smo i rješavali matematičke zadatke. Uključili smo se svi, i mali i veliki, matična i područne škole. Prvo druženje na ovakvom događanju imali su i naši predškolci. Holom škole širio se miris fritula, slastica i najfinijeg rižota, kojeg je i ove godine pripremio suprug naše učiteljice i organizatorice susreta, Darije Brzić.

 

 

 

 

 

 

Kako bi prikupili što više novca, uz hranu, posjetitelji su mogli odabrati lijepe božićne dekoracije. Naime, učenici četvrtog razreda matične škole, sa svojom učiteljicom Ani Dupor, izradili su teglice sa motivima snjegovića i jelena, učenici viših razreda s učiteljicom Višnjom Smoljan izrađivali su prigodne čestitke, a Zadruga božićne ukrase i tako su i oni pridonijeli prikupljanju novca za potrebitu obitelj našeg mjesta i za djecu bez odgovarajuće  roditeljske skrbi doma „Maestral“ u Splitu.

U sklopu Večeri matematike održan je i Sat kodiranja globalni događaj u svrhu promoviranja programiranja, a ove godina se obilježava od 9. do 15. prosinca. Sudjelovali su učenici od 4. do 6. radzreda.

Još jednom smo pokazali kako se uz igru, smijeh i darivanje, Božić i blagdani dočekuju punijeg srca. Hvala svima koji su se odazvali, igrali se i družili sa svojom djecom, učiteljima, učenicima volonterima, spremačicama, kuharicama, domarima…

Veselimo se ponovnom druženju sljedeće školske godine!


Osnovna škola Sveti Filip i Jakov