2020-11-20 08:47:28

Rezultati natječaja UHULI

                Udruga  hrvatskih učitelja likovne izobrazbe (UHULI) objavila je rezultate ovogodišnjeg natječaja (Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti u likovnom izričaju djece). Cilj ovogodišnjeg natječaja i izložbe Nacionalni parkovi i biološka raznolikost Republike Hrvatske usmjeren je na okoliš te biološku i ekološku raznolikost i načine života u prirodi na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou s težištem na  nacionalne parkove Hrvatske.

Učenica naše škole, Paula Vodopija (3.razred) pohvaljena je za svoj rad, a među ostalih 193 rada, objavljeni su radovi sljedećih učenika: Gita Valerija (3.razred), Matej Batur (3.razred) i Jana Katalinić (3.razred). Pohvale svim učenicima i njihovoj učiteljici Draženi Strpić.

     Natječaj i izložba dječjih likovnih radova Tradicija i suvremenost održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske , a provodi se u osnovnim školama i dopunskim školama izvan zemlje posljednjih dvadeset godina.

Zadane su: ZADAĆE USMJERENOG OPAŽANJA, ZADAĆE LIKOVNOG STVARANJA, LIKOVNO - TEHNIČKA SREDSTVA I OBLIKOVNO MIŠLJENJE.

    Učeničke radove i kreativna postignuća, njihove odgojno-obrazovne ishode izabralo je i vrednovalo stručno povjerenstvo. Vrijednosni sud povjerenstva temeljio se na osjetilnim, spoznajnim, likovno-izražajnim i stvaralačkim mogućnostima učenika određene dobi, a polazište za prosudbu radova bila je postignuta razina izvornosti, izražajnosti i likovno-tehničke izvedbe te vizualno-oblikovna redefinicija reproduciranoga ili izvorno promatranoga umjetničkog djela.

Stručno povjerenstvo odabralo je 20 najuspješnijih učeničkih radova koji su pohvaljeni i 10 najuspješnijih učeničkih radova koji će biti nagrađeni radi novih spoznaja i kreativnosti.

Autorica pohvaljenog rada je učenica naše škole:

Paula Vodopija, 3. razred
 

Među ostalih 193 izlagača predstavili su se i: Gita Valerija (3.razred), Matej Batur (3.razred) i Jana Katalinić (3.razred)

ČESTITKE SVIMA!!!

Paula Vodopija

Gita Valerija

Matej Batur

Jana Katalinić

 


 


Osnovna škola Sveti Filip i Jakov